Home

Studiu de caz angina pectorala

(PPT) 1. Cardiopatie ischemica. Angina pectorala stabila ..

Angina pectorala stabila. 1. Cardiopatie ischemica. Angina pectorala stabila. DefiniţieAngina pectorală este un sindrom clinic caracterizat prin durere toracică anterioară, cel mai frecvent retrosternală, cu iradiere la nivelul mandibulei, umerilor sau braţelor, mai rar în epigastru, cu caracter de apăsare sau constricţie, pe care. Descarca proiectul cu 5 € Descarca proiectul cu titlul Studiu de Caz Angina Pectorala cu plata prin SMS, Card Bancar sau PayPal pentru suma de 5 € + TVA.Garantia calitatii este asigurata de faptul ca: Document a fost verificat manual; Poti vizualiza imagini din documen ingrijirea pacientului cu angina pectorala. studiu de caz. anexe. bibliografie predarea se face pe cd prin mandat postal ramburs (plata se face la posta la ridicarea coletului.) se poate ajunge si la alta modalitate de livrare (pe mail, dupa achitarea prin cont bancar a sumei)

ingrijirea pacientului cu angina pectorala. studiu de caz. anexe. bibliografie . predarea se face pe cd prin mandat postal ramburs (plata se face la posta la ridicarea coletului.) se poate ajunge si la alta modalitate de livrare (pe mail, dupa achitarea prin cont bancar a sumei) Durata durerii: mai mare de 20 de minute, ceea ce o diferentiaza de angina pectorala instabila. Frecvent, poate dura de la zeci de minute la ore. Frecvent, poate dura de la zeci de minute la ore. Durerea dispare odata cu definitivarea necrozei sau in momentul restabilirii fluxului sanguin in teritoriul infarctului Senzatiile de disconfort dureaza intre 2 si 10 minute, dar angina pectorala atipica poate depasi limita superioara. Pe baza caracteristicilor de mai sus, angina pectorala a fost clasificata in 4 tipuri: 1. angina pectorala de efort; 2. angina pectorala spontana; 3. angina pectorala instabila (aparitia sau reaparitia unei angine de efort); 4 STUDIU DE CAZ NR.1 Nume F Prenume D Vârsta 63 de ani Data naşterii 23 februarie 1945 Sexul F Naţionalitate Română Religie Ortodoxă Domiciliul legal Cluj-Napoca Ocupaţia Pensionară Diagnosticul C.I., A.P. instabilă Antecedente personale Menarha la 14 ani fiziologice Antecedente personale 5 sarcini, 3 naşteri şi două avorturi.

Angina pectorala: factori de risc, cauze, preventie. Comunitățile DOC Angina pectorală Care este legătura dintre stres și durerea toracică la bolnavii de inimă [studiu] Activitatea indusă de stres în lobul frontal inferior al creierului ar... Citește mai mult Se evita in caz de diabet.-Strugurii(mai ales cei rosii) contin in coji o substanta numita resveratrol, care are un efect anticogulant al sangelui.-Nucile se afla pe primul loc printre alimentele consumate de cele mai imune persoane la atacurile de cord, arata un studiu de la Universitatea Loma Linda. Marii consumatori de nuci(cel putin de 5. Angina pectorală: diagnostic. Diagnosticul se pune în urma mai multor tipuri de investigaţii: Investigaţii de laborator. Identificarea factorilor de risc pentru ateroscleroză (hipercolesterolemia şi alte dislipidemii, hiperglicemia, toleranţa alterată la glucide) contribuie la cuantificarea riscului cardiovascular global şi pot aduce argumente utile în stabilirea diagnosticul pozitiv.

Studiu de Caz Angina Pectorala - Proiecte

INGRIJIREA PACIENTULUI CU ANGINA PECTORALA - Redactare licent

Angina pectorală se manifestă prin durere în piept, care apare adesea din cauza efortului fizic şi dispare în stare de rapus. Aceasta este trăsătura principală a crizei de angină pectorală. Criza apare din cauza unei lipse de oxigen determinate de îngustarea unei artere coronare, care are rolul de a hrăni cu sânge muşchiul cardiac Acest referat descrie Prezentare de Caz - Cardiologie - HTA esentiala stadiul II. Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).. Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini.. Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ghinescu Maria Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca Angina pectorala stabila v2 este un curs disponibil on-line, gratuit care are ca obiectiv sa puna la dispozitia medicilor, in lumina ultimelor date stiintifice, informatiile necesare despre: anatomia si fiziologia circulatiei coronare, elemente de etiopatogenie a ischemiei cardiace, informatii cu privire la mecanismele fiziopatologice care stau la baza declansarii crizelor de angina. Cardiopatia este insotita de angina pectorala si, intr-un final, duce la infarct miocardic. Cardiopatia ischemica, cunoscuta si sub numele de boala arteriala coronariana si boala coronariana, intra in categoria bolilor cardiovasculare, fiind cel mai des intalnita. Ea reprezinta un grup de boli care include angina pectorala stabila, angina. Download Free PDF.. Proiect Studiu de Caz Angina Pectorala < Medicina (#228996). The Project NURSING CARE PLAN Pages 101 - 150 - Flip PDF Download . INGRIJIREA PACIENTULUI CU ANGINA PECTORALA (2) - LUCRARE DE LICENTA AMG.. man trucks service manual pdf download · locomotive managerial accounting weygandt solutions manual download.

Angina pectorală. Inima suferă din cauza acestei ischemii. Iar această suferinţă se traduce cel mai frecvent prin crizele de angină pectorală: durere care apare în spatele sternului (osul pieptului) în anumite situaţii - cel mai frecvent la efort sau emoţii puternice când inima are nevoie să primească mai mult sânge Angina pectorală este o afecțiune care se manifestă prin dureri toracice cauzată de un flux redus de sânge către mușchii inimii și reprezintă un simptom al cardiopatiei ischemice. De obicei, se manifestă prin presiune, apăsare în piept. Angina poate fi o problemă de sănătate recurentă sau acută Angina pectorala Angina pectorala - Ad litteram, termenul medical se refera la o durere la nivelul toracelui. Exista mai multe tipuri de angina. Angina clasica, numita angina stabila, este determinata de un anumit efort si dispare la repaus. Angina instabila reprezinta un alt tip de angina 1 . Introducere. Insuficienţa cardiacă afectează aproape 26 de milioane de oameni la nivel global (1) şi 3,6 milioane de cazuri noi apar în fiecare an în Europa (1).Un studiu epidemiologic efectuat în România a arătat că 4,7% din populaţia de peste 35 de ani a fost diagnosticată cu insuficienţă cardiacă (2).. Asociaţia Americană de Cardiologie defineşte această entitate ca. Ingrijirea Bolnavului cu Angina Pectorala. Licenta / Medicina / Facultate. Angina pectorala este o forma clinica a cardiopatiei ischemice, caracterizata prin crize dureroase, paroxistice cu sediul retrosternal, care apar la efort sau emotii, dureaza cateva minute si dispar la incetarea cauzelor sau la administrarea unor compusi nitrici ( Nitroglicerina,..

Infarctul miocardic repezinta o urgenta medicala, care are ca substrat blocarea unei artere de la nivelul inimii, cel mai frecvent de catre un cheag de sange. Oprirea brusca a fluxului arterial la nivelul muschiului inimii, duce la distrugerea acestuia si poate determina decesul pacientului Fibrom uterin, studiu de caz. Fibromul uterin este o masă celulară ce se poate dezvolta în interiorul cavității uterine, la exteriorul uterului sau în profunzimea peretelui acestuia. Un astfel de caz este cel al unei paciente de 35 ani, mamă a doi copii, la care s-a diagnosticat în urmă cu câțiva ani un fibrom uterin de până în 5.

Studiu De Caz Plan De Ingrijiri A Bolnavului Cu Cancer Gastric. 26368051 Studiu De Caz. Ingrijirea Pacientului Cu Ciroza Hepatica Pqn8wd7r1pn1. 8 Nursing In Infarct. Doc Anexa 2 Nevoia Fundamentala Nivelul De Dependenta Csilla Komuves Academia Edu. Plan Eritem Polimorf Capitolul VII Studiu de caz. CAZ I Date stabile: Nume: T Prenume: R Vrst: 69 ani Sex: masculin Data naterii: 24.03.1944 Naionalitate: romn Stare civil: cstorit Ocupaie: pensionar Domiciliul: com. Bucu, jud. Ialomita Condiii de via i de munc: locuiete mpreun cu soia ntr-o cas compus din 4 camere, confortabil, condiii salubre ARGUMENT Angina pectorala este una din bolile cele mai studiate datorita raspandirii sale in populatie, mai ales dupa cel de-al doilea razboi mondial. Incidenta anginei pectorale si implicit a cardiopatiei ischemice este extrem de diversa in raport cu distributia geografica a tarilor si a stilului de viata al locuitorilor Aplicarea procesului de ingrijire la pacientii cu angina pectorala s-a finalizat prin analiza unui caz cu angina pectorala - caz pentru care s-a elaborat un interviu. Pe baza interviului realizat s-au evidentiat problemele de dependenta specifice la nivelul celor 14 nevoi fundamentale - conform principiului Virginiei Henderson

Angina pectorala se defineste ca o durere toracica anterioara si care are caractere relativ specifice: - Este localizata de obicei retrosternal (in spatele sternului) si poate iradia la nivelul bratelor, mai ales cel stang si/sau la nivelul mandibulei Cum se manifesta si tipurile de durere in angina pectorala. Daca simti presiune sau o apasare/o presiune in piept, aceasta poate fi angina pectorala. Se poate simti ca un atac de cord, dar adeseori angina pectorala este un semnal de alarma, care te avertizeaza in legatura cu iminenta unui infarct miocardic Tratamente naturiste pentru angina pectorala. Angina pectorala este o modalitate de manifestare a bolii cardiace ischemice, care se caracterizeaza prin crize de durere pectorala (in spatele sternului), ce apar la efort sau emotii puternice. Acestea dureaza cateva minute si dispar la incetarea cauzelor sau la administrarea nitroglicerinei sub limba

Plan de nursing - Studiu dde caz- Insuficenţă renală acută Insuficenţă renală acută - CAZUL I 1. Culegerea de date Date fixe NUME SI PRENUME : A.C. VARSTA: 23 ani SEX: femi.. Surse de dificultate: - anxietate, durere. Diagnostic asistent: - imobilitate Obiective: - mobilizare Interventii proprii: - mobilizarea bolnavei Interventii delegat:-. Evaluare: - bolnava partial dependenta in satisfacerea nevoii de a-si pastra o buna postura si de a se deplasa Evaluarea zilei de 28.I.2001 - evolutia bolii sub dieta, repaos si tratament este buna, pacienta se externeaza cu. studiu dureri in piept Ar trebui sa te ingrijoreze angina? Cand sa mergi la spital ? Ce tradeaza durerile in piept? angina pectorala simptome angina Studiu de caz privind ingrijirea pacientilor cu laringita acuta. Plan de Ingrijire Pacient Cu Rujeola. Angina Pectorala. Baixar agora. Pular para a página . Você está na página 1 de 2. Pesquisar no documento . NGRIJIREA PACIENTULUI CU PLEUREZIE Epidemiologie. Pacienții cu sindrom X coronarian tind să fie mai tineri în momentul diagnosticului (în medie 49 de ani) și adesea femei, comparativ cu pacienții cu boală cardiovasculară aterosclerotică.[16, 17] La femei, apare preponderent în peri- sau postmenopauză.. Tablou clinic. Durerea anginoasă este similară celei din angina pectorală clasică la aproximativ 50% dintre.

Lucrare De Licenta Amg ? Ingrijirea Pacientului Cu Angina

In cazul crizelor de angina pectorala, trebuie reevaluata boala coronariana si reconsiderat tratamentul (tratament medicamentos, eventual revascularizare). mentinand astfel un metabolism energetic adecvat in caz de ischemie. Intr-un studiu randomizat, dublu-orb, cu durata de trei luni, care a inclus 1962 pacienti (studiul Vasco), au. Dieta pe zi cu angină pectorală. Pentru a obține un anumit efect, trebuie să mâncați bine, acest lucru va ajuta la o dietă specială în zilele cu angină pectorală. În prima zi este recomandat să mănânce, ca de obicei, în acest caz înseamnă numărul de mese. Deci, pentru micul dejun este de dorit să mănânci fulgi de ovăz. Veţi observa că efectul începe să apară cam în două minute. Dacă durerea nu cedează în decurs de cinci minute, puteţi să mai luaţi o tabletă. În caz cu totul deosebit, dacă după trei tablete luate la interval de 5 minute angina nu se linişteşte este necesar să apelaţi urgent la Salvare De obicei, durerea toracica din angina pectorala obisnuita dispare la incetarea efortului fizic. Repausul - in picioare sau sezind - calmeaza durerea si o face sa dispara intr-un minut pina la 5 minute. Aministrarea de nitroglicerina tablete sau spray sublingual calmeaza de asemenea durerea din angina pectorala in 1 - 5 minute Ceaiul din petale de mac este revigorant, are actiune eficienta impotriva contractiilor si spasmelor, astfel incat e indicat si in caz de bronsita acuta, gripa, laringita sau angina pectorala. Actioneaza eficient si in calmarea spasmelor abdominale. Siropul este un remediu excelent pentru raceala si impotriva anxietatii si nervozitatii

Angina se resimte de multe ori ca un fel de indigestie (mai ales în cazul anginei stabile). Persoana afectată poate avea simptome precum durere sau disconfort în piept, de obicei cu senzație de strânsoare, însoțită uneori și de durere în brațe, gât, maxilar, umăr sau spate Angina pectorala este un sindrom clinic ce se manifesta prin durere precordiala sau retrosternala sau prin alt echivalent clinic (dispnee anxioasa, disconfort, tulburari de ritm cardiac, dureri abdominale, fatigabilitate). Apare la efort fizic la emotii, cu durata de la 2 min pâna la 15 min maximum si cedeaza rapid la repaus sau la administrarea nitroglicerinei Termenii folositi in acest caz sunt de angina instabila sau sindrom coronarian acut sau pre- infarct. Simptomele cardiopatiei ischemice pot fi : dureroase ( angina, cea mai frecventa) sau nedureroase (palpitatii, tulburari de respiratie, oboaseala - ischemia silentioasa, caracteristica , de ex, a pacientilor diabetici)

Lucrare de diploma asistenta medicala - ingrijiri speciale

1 . Introducere. Insuficienţa cardiacă afectează aproape 26 de milioane de oameni la nivel global (1) şi 3,6 milioane de cazuri noi apar în fiecare an în Europa (1).Un studiu epidemiologic efectuat în România a arătat că 4,7% din populaţia de peste 35 de ani a fost diagnosticată cu insuficienţă cardiacă (2).. Asociaţia Americană de Cardiologie defineşte această entitate ca. perioada de efervescenta a unor boli infectioase (pneumonie, hepatita epidemica, etc.) dupa colici renale, accese de angina pectorala, de epilepsie si isterie in perioada de resorbtie a edemelor, transsudatelor si exsudatelor seroase in scleroza renala poate sa creasca pana la 5-6 litri in 24 ore in diabetul zaharat: eliminarea cantitatii mari. Bolile cardiovasculare cuprind o gama de afectiuni care afecteaza inima sau miile de kilometri de vase sangvine care hranesc celulele din intregul corp. Trei exemple evidente sunt arteroscleroza (acumularea de depozite de grasime pe peretii arterelor), infarctul si tensiunea arteriala ridicata. Stresul cronic contribuie la toate trei. De asemenea, stresul poate declansa fibrilatia atriala. Angina nu este la fel de grava, insa nu e departe. O putem considera ca un avertisment al inimii. Angina pectorala apare cand inima primeste o cantitate insuficienta de sange sau de oxigen, ceea ce se poate manifesta ca o greata sau o ameteala temporara ori ca o arsura sau o durere in piept. Angina nu constituie o boala in sine

Angina pectorala - manifestari, cauze si tratamen

Extract din muguri de liliac, 50 ml. de la PlantExtrakt. Angina pectorala. 24.95lei. Vezi detalii. Indicatii: Cardiologie: Prevenirea crizelor de angina pectorala. 2. COMPOZITIA CALITATIVA SI CANTITATIVA. Fiecare comprimat filmat cu eliberare prelungita contine diclorhidrat de trimetazidina 35 mg. Pentru lista tuturor excipientilor, vezi pct. 6.1 Procedura de angioplastie este indicată atunci când coronarografia efectuată arată îngustări critice (>70%) ale arterelor coronare.. durere toracică persistentă / angina pectorală lipotimii, sincope (leșinuri sau pierderi ale stării de conștiență) la pacienți cu factori de risc cardiovasculari: hipertensiune arteriala, hipercolesterolemie, diabet zahara Deși nu există încă metode de diagnostic de încredere variantă angina, dar tabloul clinic este similar cu pace angina. Dar este de remarcat faptul că plăcii aterosclerotice cel mai mult lipsa. Diagnostic precis se bazează pe excluderea angina pectorala instabila si stabila. Pentru studiu a folosit o serie de metode. ECG Ingrijiri specifice asistentei medicale acordate pacientilor cu hemoragie digestiva superioara: document util pentru elaborare de lucrari de licenta, diploma, proiecte, disertatie, referate, et

Edit: Vad ca nimeni nu foloseste meniul din lateral. Niste exemple simplificate de planuri de nursing (sau scheme de plan, cu info. despre boala + manifestari de dependenta + probleme + obiective + interventii) poti gasi in paginile mele de recapitulare pentru examenul final cu diferite boli: 1:Pancreatita acuta, Epilepsie, AVC, DZ tip 1, HTA esentiala Inducerea vărsăturilor sau lavaj gastric. în caz de hipotensiune severă, bradicardie, decompensare cardiacă iminentă, se va administra intravenos un β-agonist (de ex. prenalterol) la inter­vale de 2-5 minute sau în perfuzie continuă până se obţine efectul dorit.Dacă β-agonistul selectiv nu este disponibil, se poate folosi dopamină; sau sulfatul de atropină i.v. poate fi. acum 8 ani. foarte util articolul. eu stiam de paducel ca scade tensiunea. am citit undeva ca si scortisoara scade colesterolul. dar daca in acelasi timp mancam porc, si salam si nu mai stiu ce fast food n-am facut nimic. eu am fost la clinicco cu mama mea, la urgente, a facut un pre-infarct, de fapt o criza de angina pectorala care ne-a speriat cumplit. se pare ca alimentatia a fost. dubleaza, si chiar mai mult de atat, riscul de diagnosticare cu angina pectorala, afectiuni cardiace coronariene, infarct sau atac cerebreal, s-a conchis in urma unui studiu derulat de cercetatorii facultatii de medicina din cadrul Universitatii din West Virginia. Acelasi studiu a descoperit ca si somnul pentru mai mult de sapte ore are riscuril

Mod de administrare preventiv pentru persoanele trecute de varsta de 30 de ani: ca supliment alimentar 1 tableta pe zi, inainte de masa cu 30 de minute . Mod de administrare in caz de angina pectorala: 1-0-1 inainte de masa cu 30 de minute, administrat minim 2 flacoane. Are rolul de a creste rezistenta muschiului inimii Uneori angina pectorala insila este intretinuta de factori definiti (hipertensiune arteriala, aritmii, hipertiroidism, insuficienta cardiaca, anemii, intricari vertebro- sau bilio-coronariene etc), a caror corectare poate readuce angina pectorala in forma [mediculmeu.com]Factorii de risc cuprind varsta inaintata de peste 60 de ani, nivele inalte de coresterol in sange, hipertensiune arteriala. Primul studiu de caz asupra posibilei patologii de stress Tako-Tsubo dateaza din anul 1991, in Japonia. Consolidarea cardiomiopatiei de stress ca sindrom si boala a avut loc in 1997 in Japonia, iar in lumea vestica (Eu, SUA) abia in 2001, iar in 2005 a fost adus in atentia auditoriului medical international Infarctul miocardic acut este de fapt numele medical pentru un atac de cord. Un atac de cord este o afectiune care pune in pericol viata si apare atunci cand fluxul de sange catre muschiul inimii este taiat brusc, provocand leziuni tisulare. Acesta este de obicei rezultatul unui blocaj in una sau mai multe artere coronare. Un blocaj se poate dezvolta datorita acumularii placii, o substanta.

(DOC) STUDIU DE CAZ NR Emma Carmen - Academia

Astmul bronșic este o boală caracterizată prin reducerea generalizată, variabilă și reversibilă, a calibrului bronhiilor, cu crize paroxistice de dispnee expiratorie și raluri sibilante.. Dispneea paroxistică este consecința a trei factori, care induc bronhostenoza: edemul mucoasei bronșice, hipersecreția și spasmul.Primele componente sunt fixe, ultima - labilă Presopunctura ajută la slăbit. Un studiu din 2010 a arătat că presopunctura, mai specific cea a urechii, ajută la slăbit. Potrivit datelor, aplicarea de presiune asupra punctelor urechii pe o durată de opt săptămâni a scăzut semnificativ nivelul IMC (indice de masă corporală) In caz de CID pot apare schizocite. In caz de CID testele de coagulare sunt modificate: timp de protrobina crescut, fibrinogen scazut, PDF prezente. Pacientii cu leucemie acuta promielocitara(M3) se asociaza cel mai frecvent cu CID, dar CID mai poate apare si in caz de LAM subtipul monocitar. LDH este crescut ca si nivelul acidului uric Dependenta de nicotina / Foto: R Practica fumatului a aparut in urma cu aproximativ 7.000 de ani. Societatea a privit acest obicei mai intai ca pe unul vulgar, apoi ca pe un mod sofisticat de a petrece timpul liber. Abia in ultimele decenii, fumatul a inceput sa fie vazut din ce in ce mai mult ca o activitate care dauneaza grav sanatatii si care, de multe ori, aduce moartea

Studiu de Caz Angina Pectorala - Proiecte

Angina pectorala: factori de risc, cauze, preventi

  1. CURRICULUM DE PREGTIRE N SPECIALITATEA HEMATOLOGIE . Definiia specialitii: Specializarea n Hematologie are scopul de a forma medici specialiti n domeniul hematologiei. Hematologia are drept obiect de studiu bolile de snge, maligne si nonmaligne i ansamblul de cunotine i tehnici necesare diagnosticului i tratamentului corect al acestora. 1
  2. eu am 25 de ani si sufar de prolaps de valva mitrala. doctorii din Bucuresti nu au reusit sa ma lamureasca prea bine ce sa fac mai ales ca nu se decideau asupra ecografiilor pe care le-am facut in nu stiu cate clinici si spitale la inima. iar mie tot rau mi-era. anul trecut am ajuns la un spital privat din Brasov, Clinicco se numeste, dintr-o.
  3. CAZUL III. Pacienta S.A. n crst de 47 de ani este internet n data de 20.03.2012 nsecia de Ginecologie a Spitalului Bora cu diagnosticul medical fibrom uterin. La internare pacienta prezint urmtoarele semne i simptome: metroragii, dureri hipogastrice, jombare, sismenoree, hipermenoree. Pacienta afirm c de 5 luni prezint o menstr foarte bogat cu.
  4. Recuperare medicala Ingrijiri paliative Kinetoterapie Fizioterapie Masaj terapeutic SUNA PENTRU DETALII +4 0724 021 090 SUNA PENTRU DETALII +4 0724 338 881 DESCARCA BROSURA Ingrijiri paliative Spitalul Sfantul Sava Imbunatatirea calitatii vietii pacientilor cu boli cronice progresive nu este un lux, ci o necesitate. Este orientata spre confortul pacientului, confort atat fizic, cat si psiho.
  5. ROmedic - Ghid de sănătate și bibliotecă medicală. Catalogul Medical ROmedic. Cea mai activă Piața medicală online din Romania. Peste 10.000 de cabinete înscrise și peste 40.000 de produse. Anunturi medicale
  6. INGRIJIREA BOLNAVILOR CU ANGINA PECTORALA. V.1 PROCESUL DE NURSING V.2 TEHNICI DE INGRIJIRE A BOLNAVILOR V.3 EDUCATIE SANITARA V.4 STUDIU DE CAZ. ANEXE. BIBLIOGRAFIE -3- CAPITOLUL III. III.1 ANATOMIA APARATULUI CARDIOVASCULAR. Inima este organul central al aparatului cardiovasciular.Ea se gasest
  7. Ingrijirea pacientului cu angina pectorala III.4 STUDIU DE CAZ circulaţia coronariană se adaptează necesităţilor miocardului putând creşte la efort de 8-10 ori. Angina pectorală apare pe fondul unei insuficienţe coronariene cronice datorită coronarelor stenozate..

Angina pectorala - cauze, simptome si tratament pentru durerea in piept 8 mai 2019. Scolioza - cauze, simptome, diagnostic, tratament. In caz de scolioza, sunt vizibile rotatiile vertebrale, curburile persistente si se poate calcula unghiul deviatiei Un studiu recent a aratat ca pana si folosirea cafelei decafeinizate (peste 4 cesti/zi) creste riscul de boala cardiaca. angina pectorala stabila, cauzata de ocluzie coronariana partiala. Precizara obiectivului terapeutic: oprirea crizelor anginoase In caz de hemoragii digestive in antecedente, insuficienta renala, astm bronsic. perioada de efervescenta a unor boli infectioase (pneumonie, hepatita epidemica, etc.) dupa colici renale, accese de angina pectorala, de epilepsie si isterie in perioada de resorbtie a edemelor, transsudatelor si exsudatelor seroase in scleroza renala poate sa creasca pana la 5-6 litri in 24 ore in diabetul zaharat: eliminarea cantitatii mari. Capitolul VI Studiu de caz pag. 29 Capitolul VII Concluzii pag. 61 Bibliografie pag. 62. EXTRAS DIN DOCUMENT?CAPITOLUL I INTRODUCERE Nursingul inseamna sa ajuti individul ,fie acesta bolnav sau sanatos sa-si afle calea spre sanatate sau recuperare,sa ajuti individul ,fie bolnav sau sanatos ,sa-si foloseasca fiecare actiune pentru a promova.