Home

Rezumatul fabulei iepurele si broasca testoasa

Ești broască țestoasă sau iepure? De ce mai încet poate fi

 1. În celebra fabula a lui Esop Iepurele şi broasca țestoasă, un iepure a provocat o broască țestoasă la o întrecere. Bineînțeles, imediat după startul cursei, iepurele a luat un avans considerabil și pe parcurs a făcut mai multe pauze, pentru a mânca niște morcovi și chiar să se odihnească fiindcă obosise de la efortul depus. Țestoasa, perseverentă, mergând mai.
 2. eaţă, veniră la locul hotărât pentru începerea cursei. Multe animale voiau să privească întrecerea şi aşteptau cu nerăbdare
 3. e. Broasca țestoasă a spus liniștită: Eu accept provocarea ta
 4. Fabula este mai noua, derivata din b. d. a. si cultivata de poeti cunoscuti care au exploatat observatia populara cu privire la comportarile ani-malelor pentru a da o alta interpretare. în creatia fabulei, preceptul moral constituie primul impuls creator, poetul na-zuind sa înfiereze o tara a vremii sale, vizibila la unii oameni sau categorii.
 5. Ovidiu Birlea - Mica Enciclopedie A Povestilor Romanesti [ko7dvn1gg7o3]. OvidIU BrleaMiCA ENCICLOPEDIEAPOVESTILOR ROMNESTI, ,Editura stiintifica si enciclopedicaBucuresti, 1976,Redactor: Gabrie..
 6. eata, venira la locul hotarat pentru inceperea cursei

Iepurele și broasca țestoasă - Agenda Invatatorulu

 1. 29 iulie 2018, 19:46. 0 stele | 0 review-uri. Iepurele şi broasca ţestoasă. Învăţământ primar - Limba şi literatura română - Fişe de lucru - Clasa a 3-a; Clasa a 4-a; Subtip: Fisa recapitulativa. DianaL
 2. Iepurele şi broasca ţestoasă Iepurele porni val-vârtej, iar ţestoasa încetinel, după cum îi era felul. Cum o luase cu mult înaintea ţestoasei, iepurele se aşeză să mănânce câţiva morcovi proaspeţi. În timp ce mânca, trecu şi ţestoasa, asudată, dar hotărâtă să nu se dea bătută..
 3. 20 de povești cu morală pentru copii - Totul Despre Mam
 4. Ovidiu Birlea - Mica Enciclopedie a Povestilor Romanest
 5. Ovidiu Birlea - Mica Enciclopedie A Povestilor Romanesti

EO

Video: Iepurele Si Testoasa Desene Animate in Limba Romana fabulă de EsopCopilul destept